Spiritism mot kristendom

Björn Wahllöf, den avhoppade kristdemokraten och partibildaren i Borås har skrivit en insändare igen (BT 27/12). Denna gång ondgör han sig över politikerkollegan Maj Steen, moderat och ordförande i fullmäktige, ”Borås första dam” enligt Wahllöf.

 
Anledningen till Wahllöfs upprördhet är att Maj Steen är spiritist. Hon kommunicerar med andevärlden och tror på reinkarnation. Wahllöf själv tror på Gud. För mig är såväl Steens som Wahllöfs väsen ingenting annat än villfarelser. Men det kan jag förstås inte bevisa, lika lite som de kan bevisa existensen av sina respektive väsen och detta är ett starkt argument för religionsfriheten som vi skall ha i vårt land.  


Wahllöf anser sig emellertid ha ”bevis”. Efter några citat från en drygt 2000 år gammal skrift avslutar han med:


”Det känns skönt att vederlägga Maj Steens idéer mitt i julveckan”

 
Wahllöf tycks vara upprörd över att Steen ”representerar staden i alla viktiga officiella sammanhang” och verkar därmed ifrågasätta religionsfriheten, åtminstone när tron är ”absurd”. 


Även jag reagerade förstås när jag fick reda på att en etablerad politiker var spiritist, men efter en viss eftertanke finner jag nog ändå det ganska oskyldigt med denna udda tro. Att jag reagerar beror väl helt enkelt på att den kristna tron är så etablerad att man tar den för mindre absurd vid första anblicken. Ser man det hela lite mer i praktiken, så har ju åtskilligt mer onda handlingar skett i Guds namn än i förfädernas andars namn; bokstavstroende kristna, muslimer eller judar är nog en större fara för demokratin än en egensinnig spiritist.

 
Björn Wahllöf sitter i glashus och bör nog komma med mer konkreta anklagelser mot Maj Steen om han skall ifrågasätta hennes lämplighet som ”Borås första dam”.

Kommentarer
Postat av: Petter Löberg, leg socialdemokrat

Vi får hoppas att vi var många som läste Björns inlägg med ett snett leende på läpparna i morse. Ordförande Maj har måhända lite udda sidor (K-pistskytte, spiritism och parkerinsplats-krameri)men vem har inte det?
Bra blögg f ö.

2006-12-28 @ 00:47:36
Postat av: Karin Svensson

Hej pappa. En kommentar som inte galler helheten av ditt inlagg men en liten detalj: Har kommer vi in pa detta med fara med religioner igen. Vi har val diskuterat forut att det ar tron pa auktoriteter som ar det farliga. For om man ska vara bokstavstroende kristen sa innebar ju det att man inte bor utfora nagra valdshandlingar over huvud taget och detta kan inte vara sarskilt farligt. Faran ligger val i att vara manskliga auktoriteter anvander religion for att legitimera sina valdshandlingar (For att ta kristendomen som exempel - George Bush idag och korstagen under medeltiden bland annat) och att folk inte tanker sjalva sa att de tror pa den som har en politiska makten, inte bara pa Gud.

2007-01-01 @ 14:30:27
Postat av: Thomas Svensson

Ja, man kan ju tolka bokstavstroende på olika sätt. Bibeln är ju en auktoritet för alla kristna. Vad jag har förstått (jag har ju inte läst så mycket själv) så innehåller gamla testamentet åtskilliga försvar av etnisk rensning och andra våldshandlingar. Överhuvudtaget har de som utfört våldshandlingar namn av kristendomen oftast kunnat tolka bibeln i enlighet med dessa handlingar. Det blir då förstås bibeln tillsammans med tolkaren som är auktoriteten och just bokstavstron som sådan tycker jag förstärker tolkarens auktoritet.

Postat av: Tony Johansson

Måste säga att jag finner din artikel knivskarp! Hoppas någon visar den för Björn W :-)

God fortsättning

Hälsningar Tony

2007-01-06 @ 10:19:12
Postat av: Bibelförespråkaren

Att missbruka Guds namn...

"Ser man det hela lite mer i praktiken, så har ju åtskilligt mer onda handlingar skett i Guds namn än i förfädernas andars namn; bokstavstroende kristna, muslimer eller judar är nog en större fara för demokratin än en egensinnig spiritist."

Svar:
Här måste man verkligen tänka till. Att utföra dåd i t:ex Guds namn, det är att missbruka Guds namn.

- Vad säger Gud i sitt ord?

2 Mos 20:7 "Du skall inte missbruka HERRENS, din Guds, namn, ty HERREN skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn."

Tit 1:7 "Församlingsledaren skall som en Guds förvaltare vara oförvitlig. Han skall inte vara självgod, inte häftig, inte missbruka vin, inte vara våldsam eller girig..."

/Med vänliga hälsningar:
Bibelförespråkaren

2007-01-18 @ 08:06:30
Postat av: Bibelförespråkaren

Spiritismen...

- Hur kan man pröva olika saker om det verkligen kommer ifrån Gud?
Aposteln Johannes, förklarar i 1:a Johannes 4:15
?Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud.?

Kol 2:8 "Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus."

Det finns endel självutnämnda religiösa andliga ledare, som giver ut pocketböcker, där man t:ex förnekar Jesus, i sina egna idéer om Gud osv. Aposteln Johannes i Bibeln ger oss ett gott råd:
1:a Johannes 2:23
?Den som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern.?

- Det finns i våra tider att tillgå en rad pocket böcker som påstår att Gud har sänt dem, att säga det och det, osv. Men här bör man se upp, så man inte blir alldeles lurad. Profeten och Visionären Hesekiel i Bibeln omnämner; 13:6
?De har skådat lögn och falska spådomar. De säger: "Så säger HERREN". Men HERREN har inte sänt dem??

- Och Gud har givetvis inte sänt sådana ?andliga? religiösa ledare som förnekar att Jesus är Guds son! Bibeln uppvisar relevanta trovärdiga och tillförlitliga vittnesmål och har t.o.m. vetenskapliga argument som uppvisar sin kvalitativa trovärdighet! Bibeln har dessutom givetvis inte kommit till genom någon människas vilja! Exempel; (från Bibeln):
2:a Petrusbrevet 1:21 ?Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud.?

Många religiösa ?andliga? ledare tjänar stora summor pengar?
Att sälja sådana här typer av pocket böcker, som de själv utnämnda religiösa ledare gör, över hela världen t:ex över Internet. Det känar de väldigt stora pengar på?
Bibeln omnämner: 2:a Petrus brevet 2:3
?I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er?.

- Och visst för många religiösa ledare i världen en rad falska argument, för att locka till sig människor? - Bibeln omnämner i 2:a Petrus brevet 2:18
?De talar stora och tomma ord, och? lockar med utsvävningar till sig människor?

Vilseledande idéer?
Gång på gång går många religiösa ledare och författare UTÖVER med egna vilseledande idéer vad Jesus lärt och undervisat mänskligheten om! Aposteln Johannes varnar också för falska lärare, vilket omnämns i 2:a Johannes brevet 1:9
?Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud?.

Bibeln har totalt hela 40 olika författare!
Om någon enstaka ?andlig? religiös människa utkommer med en bok som påstås komma från Gud, så tro dem inte! Låt er inte bedras! Pröva allt och behåll det goda!
Paulus' uppmanar i första brevet till Timoteus, 1 Kapitlet v. 7
?De vill vara lärare i lagen men förstår varken vad de säger eller vad de så säkert uttalar sig om.?

- Detta berättar jag, för att ingen skall bedra er i sin girighet genom bestickande ord! Och kärleken har sin glädje i sanningen!

/Med vänliga hälsningar:
Bibelförespråkaren

2007-01-18 @ 08:19:46
Postat av: Bibelförespråkaren

Förstår inte varför det blir så mycket frågetecken i inläggen jag skriver, det måste vara något fel i er programvara...

/Med vänliga hälsningar:
Bibelförespråkaren

2007-01-18 @ 08:23:24
Postat av: Thomas Svensson

Bibelförespråkaren: Du skriver: "Bibeln har totalt hela 40 olika författare! Om någon enstaka ?andlig? religiös människa utkommer med en bok som påstås komma från Gud, så tro dem inte!"

Jag tror dem inte ens när de är 40. Om dessa 40 författare oberoende hävdade Guds existens så skulle jag nog blivit övetygad. Men de är knappast oberoende utan har någon gemensam lärofader (av mänsklig natur).
Detta gör, som du förstår, att bibelcitat inte imponerar på mig som sanningssägare. Det behövs bättre argument för att rubba min ignosticism.

2007-01-18 @ 21:14:20
URL: http://tgs.blogg.se
Postat av: Bibelförespråkaren

Att tro eller veta...

Thomas Svensson skriver:
"Jag tror dem inte ens när de är 40. Om dessa 40 författare oberoende hävdade Guds existens så skulle jag nog blivit övetygad. Men de är knappast oberoende utan har någon gemensam lärofader (av mänsklig natur).
Detta gör, som du förstår, att bibelcitat inte imponerar på mig som sanningssägare. Det behövs bättre argument för att rubba min ignosticism."

Svar:
Det är naturligtvis din sak om du tror eller inte! Men en sak är dock säker, du vet inte! Ingen människa överhuvudtaget vet! Det handlar ingenting annat än om TRO åt BÅDA hållen. Antingen tror man, eller så tror man inte!

Jag ställer mig frågan till Thomas Svensson, hur du ska kunna vifta bort följande som osanning:

2 Petr 1:16 "Det var inte några utstuderade myter vi följde, när vi förkunnade för er vår Herre Jesu Kristi makt och hans ankomst, utan vi var ögonvittnen till Jesu majestät."

- Bibeln berättar nämligen om en mängd samstämmiga ögonvittnen...

1:a Joh 1:3 "Det vi har sett och hört förkunnar vi för er, för att också ni skall ha gemenskap med oss. Och vår gemenskap är med Fadern och hans Son Jesus Kristus."

Apg 4:20 "Vi för vår del kan inte tiga med vad vi har sett och hört."

- Dem (flera) har både sett och hört...

Luk 7:22 "Han svarade dem: "Gå och berätta för Johannes vad ni har sett och hört: Blinda ser, lama går, spetälska blir rena, döva hör, döda uppstår..."

- Man måste naturligtvis inte tro, men det blir i princip omöjligt att vifta bort dessa samstämmiga vittnesmål om vad dem både sett och hört!

/Med vänliga hälsningar:
Bibelförespråkaren
Öst Laestadianska fridsförbundet

2007-01-19 @ 07:30:50
Postat av: Bibelförespråkaren

Bibelns 40 författare med samstämmiga vittnesmål...

Thomas Svensson skriver:
"Jag tror dem inte ens när de är 40"

Svar:
Thomas, tänk dig att en person kommer och påstår att han sett en katt som dricker kaffe och pratar om tomater och grönsaker. Sedan kommer många flera andra personer och påstår att katten bara jamade!

- Vem skulle du då tro på?

Thomas Svensson skriver:
"Men de är knappast oberoende utan har någon gemensam lärofader (av mänsklig natur)."

Myten om Bibelns mänskliga ursprung...
Beror allra högsta grad på människors okunskap och felaktiga attityder. Om man utgår från att Bibeln endast bara är ett verk av människor utan gudomligt ingripande och inspiration, då hamnar man ofta i stora, oöverkomliga obegripligheter och svårigheter.

Bibeln själv omnämner,
- att människor fått uppenbarelser från Gud att nedteckna Bibelns berättelser!
Alltså, Bibeln = Guds ord!

/Med vänliga hälsningar:
Bibelförespråkaren
Öst Laestadianska fridsförbundet

2007-01-19 @ 12:20:58
Postat av: Bibelförespråkaren

Karin Svensson skrev: (2007-jan-01 @ 14:30:27)

"Faran ligger val i att vara manskliga auktoriteter anvander religion for att legitimera sina valdshandlingar (For att ta kristendomen som exempel - George Bush idag och korstagen under medeltiden bland annat) och att folk inte tanker sjalva sa att de tror pa den som har en politiska makten, inte bara pa Gud."

Svar:
Korstågen är ett bedrövligt missbruk av Guds namn dvs. ett missbruk av Kristen lära!
Vad säger Bibeln, Guds ord om sådan typ av missbruk?

2 Mos 20:7 "Du skall inte missbruka HERRENS, din Guds, namn, ty HERREN skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn."

- Som sagt Karin Svensson, de såkallade Korstågen är då naturligtvis människors fel som missbrukar sann kristen lära! Sann Kristen lära, lär ut att inte missbruka Guds namn! Likväl gör endel MÄNNISKOR det, inte Gud!

- Hur kan man pröva olika saker om det verkligen kommer ifrån Gud?
Aposteln Johannes, förklarar i 1:a Johannes 4:15
"Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud."

- För att vara sann kristen måste man alltså följa Jesus! Alla bör veta vad Jesus undervisade! Om man använder missbruk som argument att Kristendom inte är bra, då försöker man rövar bort många med sin tomma och bedrägliga filosofi. Vad säger Gud i sitt ord om det?

Kol 2:8 "Se till att ingen rövar bort er med sin tomma och bedrägliga filosofi, byggd på mänskliga traditioner och stadgar och inte på Kristus."

/Med vänlig hälsning:
Bibelförespråkaren
Öst Laestadianska fridsförbundet

2007-01-22 @ 07:35:59
Postat av: Lennart Odhström

2 Mos 20:7 "Du skall inte missbruka HERRENS, din Guds, namn, ty HERREN skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn."

Vad ska man tro på i bibeln? Valda delar eller allt?

Om det sistnämnda då har vi lösningen på bristande ordning i klassrummen.

Femte Mosebok 21:18-21
18 Om någon har en vanartig och uppstudsig son, som icke lyssnar till sin faders och sin moders ord, och som, fastän de tukta honom, ändå icke hör på dem,


19 så skola hans fader och hans moder taga honom och föra honom ut till de äldste i staden, till stadens port.


20 Och de skola säga till de äldste i staden: »Denne vår son är vanartig och uppstudsig och vill icke lyssna till våra ord, utan är en frossare och drinkare.»


21 Då skall allt folket i staden stena honom till döds: du skall skaffa bort ifrån dig vad ont är. Och hela Israel skall höra det och frukta.

2007-01-31 @ 11:19:23
Postat av: Bibelförespråkaren

Lennart Odhström framförde följande:

2 Mos 20:7 "Du skall inte missbruka HERRENS, din Guds, namn, ty HERREN skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar hans namn."

Vad ska man tro på i bibeln? Valda delar eller allt?

Om det sistnämnda då har vi lösningen på bristande ordning i klassrummen.

Femte Mosebok 21:18-21
18 Om någon har en vanartig och uppstudsig son, som icke lyssnar till sin faders och sin moders ord, och som, fastän de tukta honom, ändå icke hör på dem,


19 så skola hans fader och hans moder taga honom och föra honom ut till de äldste i staden, till stadens port.


20 Och de skola säga till de äldste i staden: »Denne vår son är vanartig och uppstudsig och vill icke lyssna till våra ord, utan är en frossare och drinkare.»


21 Då skall allt folket i staden stena honom till döds: du skall skaffa bort ifrån dig vad ont är. Och hela Israel skall höra det och frukta.

2007-jan-31 @ 11:19:23
-------------------------------------------

Svar till Lennart Odhström!
Du undrade:
"Vad ska man tro på i bibeln? Valda delar eller allt?"

Vi frågar Gud vad han säger i sitt ord:
Ps 119:160 "Summan av ditt ord är sanning, dina rättfärdiga domslut är eviga."

Hela Bibelns summa av ord är sann, därav hela Bibeln ska vi nog tro och lita på!

- Sedan lägger Lennart Odhström fram Bibelcitat enbart från GT(Gammla testamentet)

21 "Då skall allt folket i staden stena honom till döds: du skall skaffa bort ifrån dig vad ont är. Och hela Israel skall höra det och frukta."

Lennart Odhström glömmer, eller vill glömma?
Nämligen detta, att Jesus kom för att upprätthålla ett NYTT testamente!

- Jesus till och med skärpte lagen...
som ett exempel kan vi läsa:
Matt 5:28 "Jag säger er: Var och en som med begär ser på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta."

Men Gudomen är FÖRLÅTANDE!

Mark 2:10 "Men det skall ni veta att Människosonen har makt på jorden att förlåta synder."

Tips till Lennart Odhström:
Läs ALLTID NYA testamentet, innan du beger dig in i gammla testamentet!


/Med vänlig hälsning:
Bibelförespråkaren
Öst Laestadianska fridsförbundet

2007-01-31 @ 15:18:27
Postat av: Bibelförespråkaren

Förtydligande till Lennart Odhström, samt lite tips:

1Joh 2:9 "Den som säger sig vara i ljuset och hatar sin broder är ännu kvar i mörkret."

1Joh 2:11 "Men den som hatar sin broder är i mörkret och vandrar i mörkret. Han vet inte vart han går, ty mörkret har förblindat hans ögon."

1Joh 3:15 "Den som hatar sin broder är en mördare, och ni vet att ingen mördare har evigt liv i sig."

1Joh 4:20 "Om någon säger att han älskar Gud och hatar sin broder, så är han en lögnare. Ty den som inte älskar sin broder som han har sett, kan inte älska Gud som han inte har sett."

Matt 5:22 "Jag säger er:* Den som är vred på sin broder är skyldig inför domstolen, och den som säger till sin broder: Ditt dumhuvud, är skyldig inför Stora rådet, och den som säger: Din dåre, är skyldig och döms till det brinnande Gehenna.*"

Gal 5:14 "Ty hela lagen är uppfylld i detta enda budord: Du skall älska din nästa som dig själv."

/Med vänlig hälsning:
Bibelförespråkaren
Öst Laestadianska fridsförbundet

2007-01-31 @ 15:39:36
Postat av: fre

hej hur mår du

2008-04-16 @ 12:28:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback